Butterfly-ventiler 

Principen för den fyrdubbla off-set vridspjällsventil erbjuder ett antal viktiga fördelar framför andra principer.

Butterfly ventiler måste uppfylla högsta krav i termer av täthet och lång livslängd. Detta gäller särskilt för krävande applikationer. I olja och gas industri, petrokemisk industri, raffinaderier och till exempel inom LNG och gasolapplikationer extrema tryck och bred temperatur intervall innebär att excellens i design och material är viktigt. Med sin fyrdubbla off-set vridspjällventil, Müller Quadax gmbh, baserad i Baden-Württemberg, tillverkar en patenterad, friktionsfri lösning vilket eliminerar läckage.Ventiltillverkaren från Forchtenberg är, i motsats till trippel off-set vridspjällsventiler.

Ventiltillverkaren från Kocher Valley är, i motsats till trippel o inställda vridspjällsventiler, baserat på en helt rund tätningsgeometri. Denna innovation möjliggjordes genom en intelligent designprincip och tillgång till modern 5-axlig bearbetning centra. Tack vare dess innovativa design, Quadax® uppnås högsta krav på täthet 100%. Dessutom, varken höga tryck eller extrema temperaturer från -270°C till +800°C utgör en utmaning. Tack vare fyrvägsexcentriciteten och den användning av material av högsta kvalitet, är ventilen tät åt båda hållen ända upp till fullt differenstryck.

Eftersom den ventilen är friktionsfri och inte ger något slitage på sätet är risken för fel minimalt kraftigt samtidigt förlänger livslängden. Dessutom, det höga KV-värdet tillåter en mindre dimensionering av det nominella rörets diameter. Samt att säkerställa mer ekonomiska underhållsintervaller, detta frigör ytterligare potential för att spara löpande kostnader. Ventilen är ”Fire Safe” i båda riktningarna i enlighet med ISO10497, API 607 ​​och BS 6755, luckan är idealisk för processer med brandfarliga medier och explosiva varor atmosfärer.

Kryogena applikationer utan läckage

Under de senaste åren har efterfrågan på utrustning för lagring och hantering av flytande naturgas (”LNG”) stigit
avsevärt eftersom kylningen till -163°C och den resulterande kondenseringen av gasen leder till ett ungefär
600 gånger ökning av lagringskapacitet. En nackdel med triple off-set design som vanligtvis används i denna industri är att den inte kan säkerställa 100% täthet.

På grund av termiska variationer, leder de olika väggtjocklekarna till ojämn spridning av materialet på sätet – ett problem som återges föråldrad med den fyrdubbla o uppsättningen design. Den perfekt rundade tätnings geometri av denna konstruktion med allround identisk materialtjocklek garanterar bubbelfri täthet i kryogena tillämpningar (ned till -196°C) eller de som involverar extrema temperaturfluktuationer. 

Med dess produkt, müller quadax gmbh överskridit specifikationerna för ström ventilspecifikation riktlinje, BS 6364“ och hade noll synligt läckage in testet (mål: 100 mm3/s*300 = 30 000 mm3/s = 1 800 ml/min). Ett praktisk tillämpning kan ses på Linde AG som använder avstängningsventilen för sina luftseparationsanläggningar. Med den fyrdubbla o inställda fjärilsventilen, företaget har hittat mest lämplig komponent för att styra dess kryogena processer.

Används över hela världen

Müller co-ax-gruppen har etablerade sig i sin över 50-årig företagshistoria som en välkänd, globalt verksam tillverkare av ventilteknik. Ur denna grupp uppstod dotterbolag müller quadax gmbh. En viktig ingrediens i framgångsrik utveckling av den fyrdubbla o set fjäril y ventil var strävan att designa en innovativ produkt som eliminerar alla nackdelar av standardlösningar och in speciellt imponerar med sin kostnadseffektivitet. Resultatet kunde mer än möta förväntningarna.

0
Intresseförfrågan