Vad är regulatorer för något?

1 | 06 | 23 | Senaste nytt

En mekaniskt regulators uppgift kan vara att reducera ett tryck, reglera ett flöde, reglera en temperatur eller stoppa ett tryck att överstiga ett inställt värde. Det finns regulatorer i storlekar från väldigt små, DN8 och upp till DN150 och även större på begäran. Regulatorerna kan förekomma i olika utförande beroende på precision och prestanda. Allt från våra gasolgrillar till riktigt stora som reglerar olika gaser eller vätskor i processindustrin.

Enkel att applicera i processystem

Beroende på vilken uppgift regulatorn har så möjliggör den med enkla medel och oftast helt mekaniskt exakt precision och kontroll av det tryck, flöde eller temperatur den skall reglera. Den mekaniska regulatorn är oftast väldigt enkel att applicera i ett processystem då den är oftast helt mekaniskt och inställningen justeras oftast direkt på regulatorn. Så inga kablar eller elektriska matningar behövs.

På så sätt kan en regulator vara en oumbärlig och kostnadseffektiv komponent inom industrin som möjliggör kontroll och precision av många olika processer. För riktigt noggrann tryckreglering kan man med fördel välja pilotsyrda regulator som möjliggör mycket högre noggrannhet och precision.

Var används en regulator?

Regulatorer används inom många olika branscher och tillämpningar, inklusive industriell automation, klimatkontroll, fordonsindustrin, och mycket mer. En väl fungerande regulator kan optimera effektiviteten och prestandan hos olika processer, minska energiförbrukningen och säkerställa att systemet arbetar inom de önskade parametrarna. Det är därför viktigt att välja rätt regulator för att uppnå önskade resultat och möta specifika krav processen har.

Att anlita pålitliga och etablerade leverantörer av regulatorer kan vara avgörande för att ni skall lyckas fullt ut med er installation. Vi hjälper gärna våra kunder och partners att anpassa en regulator utifrån budget och behov som passar just er applikation.

Sammanfattningsvis kan en regulator spela en viktig roll i att kontrollera och reglera processer inom industrin och samtidigt vara kostnadseffektivt. Ta kontakt med någon av våra produktspeciallister om du vill veta mer om vilka produkter vi har och hur vi hjälper er fram till rätt produkt för er applikation och process.

Kontakta Fredrik om du vill veta mer!

Fredrik Gustafsson

VENTILINGENJÖR | VALVE ENGINEER

fredrik.gustafsson@corona-control.se 
+46303798152

Marknadens starkaste sortiment av ventiler!

Fler inlägg

Nästa generation: Uppföljaren till SVI2 AP -> SVI 3

Uppgradera till SVI 3 för noggrann och tillförlitlig...

Vi besökte Iceland Geothermal Conference!

Vår tekniska chef Svante Karlsson, representerade oss på...

45 års driftsäkerhet med Camflex!

Har er verksamhet en Camflex I i drift? Då har ni en...

Nytt tillfälle; fördjupningskurs i ventilberäkning!

Är du redo att fördjupa dina kunskaper inom reglerventiler...
Handslag ny lokal

Vi flyttar!

Spännande förbättring på gång: Vi flyttar till nya...

Guldmedaljörer i Hållbarhet

Ecovadis – världens mest betrodda betygssystem för...
vätgas

Corona Control främjar framtidens energisystem inom vätgas

Många industrier och branscher pratar om att just vätgas...

Reglerventil med LincolnLog® trim

Sedan 1987 har vi specialiserat oss på avancerade...

Ledigt jobb: Ventilingenjör

Om tjänsten: Vi på Corona Control AB utökar och söker en...

Fördjupningskurs i ventilberäkning, Januari 2024

Är du redo att fördjupa dina kunskaper inom reglerventiler...
0
Intresseförfrågan