Reglerventil med LincolnLog® trim

16 | 01 | 24 | Senaste nytt

Sedan 1987 har vi specialiserat oss på avancerade lösningar för processindustrin och får regelbundet förfrågningar. En nyligen offererad Masoneilan reglerventil (se bild ovan) till kund imponerar med enastående reglerbarhet och tillräcklig robusthet för höga tryckfall. Konstruktionen hanterar både kontinuerliga och intermittenta tryckfall, vilket garanterar smidig drift under krävande förhållanden, som uppstartsfall, utan behov av en bypassventil.

Teknisk kommentar

Offererad ventil med LincolnLog® trim ger oöverträffad reglerbarhet och är samtidigt praktiskt taget okänslig för höga tryckfall. Vald konstruktion klarar ett kontinuerligt tryckfall på 110 bar och 140 bar intermittent (under t.ex. ett uppstartsfall som ert). Det betyder att även om driftspersonal inte använder bypassventil under uppstart så klarar reglerventilen hela lasten. Vi har även flashing i uppstartsfallet men tack vare att vi har flödesriktning uppåt och att utloppet är en del av trimmet så klarar vi även detta driftsfall utan skador i ventilhus.

En LincolnLog blir i aktuell position i praktiken outslitlig, vi har referenser med flera hundra bars differenstryck (t.ex. pumprecirkulation). En stor fördel är dess mycket goda lågflödesegenskaper. En konventionell lösning med cage och ett antaltryckreduceringssteg fungerar tyvärr sämre vid små öppningsgrader och man riskerar då s.k. ”lågflödeskavitation” med trimskador som följd. En annan stor fördel är att vi utan cage klarar av mycket stora partiklar genom trim. Motsvarande cage har mycket små öppningar för att motverka cavitation och det finns stor risk att hålen sätts igen av smuts.

Se principskiss över trimuppbyggnad med tredimensionell flödesgeometri och s.k. ”velocity control”. Genom att kontrollera fluidens hastighet och det dynamiska trycket i varje reduktionssteg så undviks kavitation och erosion i trim. I den mån kavitation ändå förekommer designas material på så sätt att de kan hantera driftsfallet utan skador. Ventilens kägla har en mycket god styrning där käglan
löper i en liner, konstruktionen är gynnsam för att reducera vibrationer under höga tryckfall. LincolnLog är en problemfri lösning med oöverträffad lång livslängd.

Bilderna visar hur innerdelarna ser ut och hur flödet går i ventilen.

Helhetslösningar

När kunden ber oss att hitta en helhetslösning inom processindustrin, då är det extra roligt att gå till jobbet. Har du någon utmaning som du behöver hjälp med? Tveka inte att höra av dig – vi hittar den processlösning som säkerställer den bästa funktionen samt driftsäkrar systemen.

Se vårt utbud av reglerventiler från Masoneilan och Bray här.

Marknadens starkaste sortiment av ventiler!

Fler inlägg

45 års driftsäkerhet med Camflex!

Har er verksamhet en Camflex I i drift? Då har ni en...

Nytt tillfälle; fördjupningskurs i ventilberäkning!

Är du redo att fördjupa dina kunskaper inom reglerventiler...
Handslag ny lokal

Vi flyttar!

Spännande förbättring på gång: Vi flyttar till nya...

Guldmedaljörer i Hållbarhet

Ecovadis – världens mest betrodda betygssystem för...
vätgas

Corona Control främjar framtidens energisystem inom vätgas

Många industrier och branscher pratar om att just vätgas...

Ledigt jobb: Ventilingenjör

Om tjänsten: Vi på Corona Control AB utökar och söker en...

Fördjupningskurs i ventilberäkning, Januari 2024

Är du redo att fördjupa dina kunskaper inom reglerventiler...

Kraftvärmedagarna 2023

Vi ställer ut i år igen på Kraftvärmedagarna och ser fram...
donsomassan2023

Donsömässan 2023

Välkommen att träffa oss tillsammans med Bray på...

Vad är regulatorer för något?

En mekaniskt regulators uppgift kan vara att reducera ett...