Vårt arbete inom hållbarhet

Vi på Corona Control arbetar med hållbart företagande

Vår vision är att med ett långsiktigt värdeskapande och utvecklande kunna få en mer hållbar och lönsam tillväxt. Som företag är hållbarhet en av våra centrala värderingar och en viktig del av vår verksamhet. Vi strävar efter att integrera hållbarhet i alla våra affärsbeslut och arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan och främja socialt ansvarstagande.

Vår målsättning av vårt hållbarhetsarbete är att minska vår klimatpåverkan. Vi sätter upp ambitiösa mål för att minska våra utsläpp av växthusgaser och arbetar kontinuerligt med att effektivisera vår energianvändning och övergå till förnybara energikällor. Genom att investera i energieffektiva teknologier och processer strävar vi efter att minska vår koldioxidavtryck och bidra till en mer hållbar framtid.

Genom att integrera hållbarhet i vår verksamhet och agera ansvarsfullt strävar vi efter att vara en förebild för andra företag och bidra till en mer hållbar framtid för oss själva och kommande generationer. Vi är stolta över vårt arbete med hållbarhet och fortsätter att sträva efter att göra ännu större positiva bidrag till miljön och samhället.

Vi arbetar i linje med de Globala Målen för hållbar utveckling

Vad innebär det för oss?

För närvarande ligger vårt fokus på följande:

 • Minska vårt beroende av fossila drivmedel och därmed CO2-utsläpp genom att ersätta firmabilar till bättre alternativ.
 • Minska vår energiförbrukning genom installation av solpaneler, byta ut armaturer och en effektivare energianvändning.
 • Öka samarbeten med kunder och leverantörer inom vätgas för att bidra till en positiv utveckling inom området.
 • Få en ökad kunskap om våra kunders förväntan från oss inom området hållbarhet.
 • Tillsammans med våra leverantörer, utveckla produkterna och bidra till bättre miljöegenskaper såsom minskade emissioner under drift.

Guldmedaljörer i Hållbarhet

Ecovadis – världens mest betrodda betygssystem för företags hållbarhet.

Vi på Corona Control är stolta över att ha tilldelats en guldmedalj i EcoVadis hållbarhetscertifiering! Denna utmärkelse placerar oss bland de topp 5% av alla leverantörer som utvärderas av EcoVadis, vilket bekräftar vårt starka engagemang för en hållbar framtid.

Vad är EcoVadis?

EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsprestanda baserat på 21 olika kriterier, fördelade på fyra områden:

 • Miljö
 • Arbetsvillkor
 • Etiska affärsmetoder
 • Hållbarhetsstyrning

Varför är detta viktigt?

Hållbarhet är en av grundstenarna i Corona Controls verksamhet. Vi strävar ständigt efter att förbättra vår miljöpåverkan och ta socialt ansvar. Att bli certifierade av EcoVadis med en guldmedalj är ett tydligt bevis på att vi är på rätt väg.

Tryckhallningsventil/reduceringsventil

Globala mål för hållbar utveckling som vi särskilt bidrar till

Vad gör vi för att minska på Co2 utsläpp?

!Rör inte!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Elförbrukning på kontoret
 • Vi på Corona Control har bytt ut all vår belysning på kontoren till LED-lampor. De är extremt energieffektiva och har betydande fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv för att minska vår elförbrukning.
 • Vi är också väldigt noggranna med att alltid släcka all belysning innan vi går för dagen och använda oss av dagsljuset i den mån det går här i Sverige.
 • Vi har bra, isolerade kontor som inte släpper ut värmen och vi använder oss av energieffektiva luftkonditioneringssystem för att enkelt kunna reglera temperaturen.
 • Vi arbetar mycket med att skapa medvetenhet om vikten av energibesparing hos alla anställda.
Fordon

Vi på Corona Control har installerat laddstationer utanför kontoret för elbilar. Vi går över mer och mer på elbilar inom företaget och vårt mål är att alla våra arbetsbilar endast ska vara elbilar inom en snart framtid.

Laddstationerna ger oss möjlighet till en snabb och effektiv laddning och vi vill öka tillgängligheten till laddningsinfrastrukturen då vi anser att det är ett bra alternativ till ett miljövänligt men också ekonomiskt alternativ inom transport.

Solpaneler

Vi har 2023 installerat solpaneler. Solpaneler genererar el utan att producera koldioxidutsläpp eller andra luftföroreningar. Genom att använda solenergi istället för fossila bränslen minskar vi den negativa miljöpåverkan och bidrar till att bromsa klimatförändringarna.

Vi kommer under sommaren 2023 att sätta upp solpaneler på våra kontorstak för att producera hållbar energi för en lång tid framåt.

0
Intresseförfrågan